Regning på 45.000 kroner: Mand fra Århus knaldet for indkøb i Tyskland

Rigtig mange danskere kører over grænsen og køber spiritus, vin, øl, sodavand, chokolade og slik, men disse varer må man ikke bare sælge videre.

Det koster nu to personer fra Aarhus dyrt, oplyser SKAT.

Medarbejdere fra punktafgiftsafdelingen i SKAT Midtjylland blev forleden tilkaldt af Østjyllands Politi, da politiet havde fundet et større lager af spiritus og vin i forbindelse med en ransagning vest for Aarhus.

SKAT beslaglagde her 311 flasker spiritus og 95 flasker vin, og ejeren oplyste, at han henter spiritus og vin i Tyskland og sælger det videre til venner og bekendte.

Han kan nu se frem til en opkrævning fra SKAT på omkring 15.000 kroner i afgift på spiritus og vin samt bøde og sagsomkostninger på mere end 30.000 kroner.

Kontrollen var dog ikke slut her. SKAT fortsatte nemlig herefter til en anden adresse i Århus, hvor der var en mistanke om, at en person ulovligt solgte sodavand fra sin varebil.

Punktafgiftsafdelingen i SKAT Midtjylland har tidligere på året besøgt den handlende. Her blev der beslaglagt et større parti dåsesodavand, som han solgte fra sin varebil.

Da SKAT ankom, forlod den handlende stedet i sin varebil. SKAT kontaktede derfor Østjyllands Politi, der fik bilen standset.

I varebilen befandt sig et større parti dåsesodavand, der ifølge ejeren er købt syd for grænsen i Tyskland, og dåsesodavandene blev beslaglagt.

SKAT beslaglagde endvidere varebilen som sikkerhed for den skyldige afgift, bøder og sagsomkostninger. Mandens omkostninger i forbindelse med beslaglæggelsen forventes at løbe op i nærheden af 40.000 kroner.

- Vores afdeling får mange henvendelser fra borgere, politi, fødevarekontrol og andre myndigheder, om personer eller virksomheder, der sælger varer, hvor der ikke bliver betalt afgift til Danmark. Det drejer sig typisk personer, der kører over grænsen til Tyskland og køber tobak, spiritus, øl, sodavand, vin, chokolade- og sukkervarer, siger specialkonsulent Dorthe Rasmussen fra Punktafgifter i SKAT Midtjylland.

- Vi tager altid disse anmeldelser alvorligt og foretager en grundig undersøgelse, inden vi følger op med et uanmeldt kontrolbesøg, siger Dorthe Rasmussen.

På baggrund af anmeldelserne er der foretaget godt 20 beslaglæggelser af ulovlige varer i år. De varer, der er beslaglagt, er øl og sodavand, spiritus og vandpibetobak.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip