Rekordhøjt pensionsbeløb udbetalt

Hver dag sidste år røg der 150 millioner kroner fra pensionsselskaberne og ud til medlemmerne. Samlet udbetale selskaberne over 55 milliarder kroner til danskerne. Det viser tal fra brancheorganisationen Forsikring & Pension og Finanstilsynet.

Og det er det højeste beløb nogensinde. Men det var ikke den eneste rekord, som pensionsselskaberne satte i 2012. Faktisk var indbetalingen til Skat også rekordhøj.

Sidste år blev der betalt 27,7 milliarder kroner i skat af pensionsafkastet - den såkaldte PAL-skat. Og det er en stigning på 60 procent i forhold til 2011.

Men selv om pengene "fossede" ud af pensionsselskaberne, så er der ikke blevet tørke, da 2012 også blev et godt investeringsår for pensionsselskaberne.

Samlet steg afkastet på pensionsselskabernes investeringer med 52 procent og landede på 194,6 milliarder kroner. Året før endte afkastet på 127,8 milliarder kroner, viser opgørelsen.

At afkastet blev så højt midt i en global krise skyldes blandt andet en noget usædvanlig situation, siger vicedirektør Carsten Andersen fra Forsikring & Pension.

- I 2012 var der kraftige stigninger i kurserne både på aktier og obligationer. Det er meget sjældent, det sker samtidig, siger vicedirektøren.

- Men når der er gode afkast både på aktier og obligationer, så har pensionsselskaberne ekstra gode muligheder for at tjene mange penge hjem til gavn for kunderne, siger Carsten Andersen.

Samlet var det 55,3 milliarder kroner, som pensionsselskaberne udbetalte sidste år. Heraf blev de 34,8 milliarder kroner udbetalt som pensionsydelser.

Resten blev udbetalt som forsikringsydelser, især invaliditetsydelser, dødsfaldsdækning samt forsikring ved visse kritiske sygdomme.

/ritzau/

Dagens Gossip