René Holten er nu dobbelt europamester

René Holten Poulsen viste endnu engang enorm styrke, da han søndag vandt guld på 500 meter enerkajak ved EM i kajak i Portugal.

Ligesom ved lørdagens sejr på 1000 meter kom den 24-årige René Holten Poulsen godt fra start og kunne halvvejs overtage føringen i løbet.

Siden så han sig ikke tilbage, og med sit høje banetempo vandt han foran ungareren Miklos Dudás, mens den ellers spurtstærke Max Hoff måtte nøjes med bronze.

Det er første gang, René Holten Poulsen vinder en medalje ved EM på 500-meter-distancen, og danskeren har nu vundet EM-guld i enerkajakken på 500 og 1000 meter samt toerkajak (2008) og firerkajak (2012) på 1000 meter.

Selv om René Holten Poulsen ikke tidligere havde vundet en medalje på 500 meter ved et EM, følte Maribo Kajakklub-atleten sig sikker på sejren allerede inden finalen i portugisiske Montemor-o-Velho.

- Jeg har roet rigtig godt på 500 meter op til EM, så jeg så faktisk min guldchance til at være større på den distance end på 1000 meter.

- Da jeg så vandt 1000 meteren lørdag, var jeg ikke i tvivl om, at jeg også ville vinde i dag på 500 meter.

- Ikke mindst fordi Anders Gustafsson (den forsvarende europamester, red.) har været plaget af sygdom, siger René Holten Poulsen i en pressemeddelelse.

Hos kvinderne var Henriette Engel Hansen også blandt de bedste, men det endte med en syvendeplads i søndagens finale i 500 meter enerkajak.

/ritzau/

 

Dagens Gossip