Rocker-dom: Brian Sandberg skal løslades

Den tidligere Hells Angels-rocker Brian Sandberg har god grund til at være tilfreds, efter at Østre Landsret mandag kendte ham ikke skyldig i to drabsforsøg.

Han var tiltalt for at beordre to drabsforsøg og et kølleoverfald ved Brorsons Kirke i København.

Københavns Byret idømte ham 11 år og 10 måneders fængsel for at beordre et drabsforsøg i Rantzausgade, mens han blev frifundet for kølleoverfaldet og et andet drabsforsøg mod en kioskpasser i Skelbækgade på Vesterbro.

Men Østre Landsret nåede mandag et ganske andet resultat. Her blev eks-HA'eren frifundet for de to drabsforsøg, men dømt for kølleoverfaldet ved Brorsons Kirke.

- Det vil jo betyde en væsentlig reduktion af straffen, sagde en glad forsvarer, Michael Juul Eriksen efter kendelsen.

Han forlangte på stedet sin klient, der har siddet varetægtsfængslet i over to år, løsladt - et krav som retsformanden indfriede.

Brian Sandberg var som den eneste af de 16 tiltalte rockere ikke mødt op i Østre Landsret for at høre kendelsen. Men Michael Juul Eriksen talte kortvarigt med ham i telefonen efter afgørelsen.

- Han er glad og tilfreds med afgørelsen, fortæller advokaten.

I september sidste år blev 15 af 16 rockere idømt i alt 135 års fængsel for seks drabsforsøg, kølleoverfaldet ved Brorsons Kirke samt et våbenlager og fjernbetjent bombe i et kælderrum i Gentofte. Den sidste blev frifundet i byretten.

Mandag kendte landsretten 14 af de 16 skyldige - og ingen blev dømt for drabsforsøget i Rantzausgade.

Mandagens afgørelse i Østre Landsret angår kun skyldsspørgsmålet. I de kommende dage skal anklagerne og forsvarerne give deres bud på, hvilken straf de dømte rockere skal have.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip