Rocker-dom: Brian Sandberg skal løslades

Den tidligere Hells Angels-rocker Brian Sandberg har god grund til at være tilfreds, efter at Østre Landsret mandag kendte ham ikke skyldig i to drabsforsøg.

Han var tiltalt for at beordre to drabsforsøg og et kølleoverfald ved Brorsons Kirke i København.

Københavns Byret idømte ham 11 år og 10 måneders fængsel for at beordre et drabsforsøg i Rantzausgade, mens han blev frifundet for kølleoverfaldet og et andet drabsforsøg mod en kioskpasser i Skelbækgade på Vesterbro.

Men Østre Landsret nåede mandag et ganske andet resultat. Her blev eks-HA'eren frifundet for de to drabsforsøg, men dømt for kølleoverfaldet ved Brorsons Kirke.

- Det vil jo betyde en væsentlig reduktion af straffen, sagde en glad forsvarer, Michael Juul Eriksen efter kendelsen.

Han forlangte på stedet sin klient, der har siddet varetægtsfængslet i over to år, løsladt - et krav som retsformanden indfriede.

Brian Sandberg var som den eneste af de 16 tiltalte rockere ikke mødt op i Østre Landsret for at høre kendelsen. Men Michael Juul Eriksen talte kortvarigt med ham i telefonen efter afgørelsen.

- Han er glad og tilfreds med afgørelsen, fortæller advokaten.

I september sidste år blev 15 af 16 rockere idømt i alt 135 års fængsel for seks drabsforsøg, kølleoverfaldet ved Brorsons Kirke samt et våbenlager og fjernbetjent bombe i et kælderrum i Gentofte. Den sidste blev frifundet i byretten.

Mandag kendte landsretten 14 af de 16 skyldige - og ingen blev dømt for drabsforsøget i Rantzausgade.

Mandagens afgørelse i Østre Landsret angår kun skyldsspørgsmålet. I de kommende dage skal anklagerne og forsvarerne give deres bud på, hvilken straf de dømte rockere skal have.

Dagens Gossip