Røde Kors i kæmpe racisme-brøler: Måtte trække sikkerhedsplakat tilbage

En sikkerhedsplakat om god opførsel ved svømmebassiner forskellige steder i USA har fået amerikanske Røde Kors ud i noget af et stormvejr. Det skriver flere amerikanske medier, heriblandt Buzz Feed News.

Plakaten, kaldet “Be Cool, Follow the Rules,” beskyldes nemlig for at være racistisk, og det har fået organisationen til mandag at måtte undskylde og helt fjerne den fra produktionen.

På plakaten ser man en masse legende børn, der fortager sig forskellige ting. De, der opfører sig korrekt er markeret med en pil og teksten 'cool', mens de børns opførsel, som er forkert, er markeret med en pil og teksten 'not cool'.

Der hvor plakaten fejler gevaldigt ifølge flere, er fordi det nærmest kun er de mørkhudede børn, der har fået pilen 'not cool' og de hvide, der har fået pilen 'cool'.

Det har fået flere brugere til at dele plakaten på Twitter, hvor de kritisere amerikanske Røde Kors for at udøve racisme.

Efterfølgende har Røde Kors i USA sendt en pressemeddelelse ud, hvor de undskylder for plakatens indhold.

- Vi beklager dybt for eventuelle misforståelser. Det var absolut ikke vores hensigt at fornærme nogen, skriver amerikanske Røde Kors, der nu også taget plakaten helt ud af produktion, skriver Buzz Feed News.

Følg Dagens Debat for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip