Romney slår Obama i meningsmåling

Republikanernes præsidentkandidat Mitt Romney har for første gang taget føringen i en landsdækkende meningsmåling op til valget den 6. november.

Målingen fra Pew Research Center er offentliggjort mandag.

Blandt de, som siger, at de sandsynligvis vil stemme, peger 49 procent på Mitt Romney, mens præsident Barack Obama har en opbakning på 45 procent.

I den foregående måling fra Pew Research Center foretaget den 12. til den 16. september førte Obama klart med 51 procent mod 42 procent til Mitt Romney.

Romney er gået markant frem i adskillige opinionsmålinger efter sidste uges direkte tv-duel mellem de to kandidater.

Både blandt de næsten 60 millioner amerikanere, som overværede den 90 minutter lange dyst, samt blandt kommentatorer var der enighed om, at Romney klarede sig bedst.

Op til debatten havde Barack Obama en sikker føring baseret på det gennemsnit af meningsmålingerne, som realclearpolitics.com udarbejder.

Afgørende for valget er dog udfaldet i de såkaldte svingstater, hvor ingen af kandidaterne på forhånd kan vide sig sikker på udfaldet. Men flere målinger viser, at Obama har overtaget i hovedparten af de stater.

Den 16. oktober mødes de to i endnu en tv-debat, der transmitteres direkte. Denne gang er det udenrigspolitikken, der står på dagsordenen. Den første debat omhandlede udelukkende indenrigspolitiske spørgsmål.

 

Dagens Gossip