Roskilde åbner med solskin

Torsdag åbner festivalpladsen i Roskilde, og sammen med 10.000-vis af spændte gæster vil også solen strømme mod scenerne, der de næste fire dage vil sprøjte musik ud til de værdigt trængende.

- Vejret vil torsdag og fredag veksle mellem sol og skyer, og det skyldes, at vi skal have nogle svage fronter ind fra vest. Der vil ikke være noget nedbør i skyerne, forsikrer Jesper Eriksen, vagthavende meteorolog hos DMI.

Da festivalens campingområde åbnede i lørdags, skete det efter en dag med silende regn, og opvarmningsdagene har været præget af ustadigt vejr.

Men nu skulle det være slut med nedbøren, og i takt med at festivalen skrider frem, vil solen også komme mere og mere frem

- Der vil være perioder med sol torsdag og fredag, og lørdag og søndag begynder den at brage frem, forudser meteorologen.

Han betegner udsigten som "rigtig godt festivalvejr".

- Man slipper for mudderpøle og hedeslag, så når vejret nu skal være et eller andet, så er det nok noget af det bedste, man kan trylle frem, påpeger Jesper Eriksen.

Torsdag til lørdag vil temperaturen ligge omkring 20 grader, mens festivalens sidste dag ser ud til at byde på 22-23 grader.

- Lørdag og søndag vil solen skinne dagen igennem, så der skal man huske solcremen. Og både torsdag og fredag kan der komme perioder med sol, konstaterer han.

Også nætterne bliver ganske lune, da prognosen ikke tyder på temperaturer under 10 grader.

Den regnfri vejrudsigt står i modsætning til den melding, DMI kom med før sidste weekend. Her varslede man en frontpassage torsdag, som ville give regn det meste af dagen.

- Det ser ud som om, at fronten vil ligge stille omkring Bornholm, og der er ikke så meget aktivitet i den, som prognoserne indikerede for et par dage siden, forklarer Jesper Eriksen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip