S-toppen kendte skumle planer før SF-formand

Partitoppen hos Socialdemokraterne vidste allerede søndag aften, at de ville blive to profiler rigere.

Det fortæller Socialdemokraternes gruppeformand, Henrik Sass Larsen, til tv2.dk.

Gruppeformanden blev søndag aften orienteret af sin partisekretær om, at EU-parlamentariker Emilie Turunen og politisk ordfører Jesper Petersen ville melde sig ud af SF og ind i Socialdemokraterne.

SF's formand, Annette Vilhelmsen, blev derimod først blev orienteret om Jesper Petersens skifte, da han kontaktede hende via telefon ved 19.30-tiden tirsdag aften.

Henrik Sass Larsen, der glæder sig over, at de to tidligere SF-profiler skifter til Socialdemokraterne, frygter dog ikke, at det skaber splid i regeringssamarbejdet mellem S og SF.

- Nej, jeg tror ikke, at det kommer til at påvirke samarbejdet i regeringen, siger Henrik Sass Larsen til tv2.dk.

- Jeg har talt med flere SF'ere, og selvfølgelig er nogle af dem kede af, at de forlader partiet, men når de føler sig som Socialdemokrater, så ville alt andet end at skifte parti jo være tåbeligt.

De to fremtrædende politikere har sagt farvel, fordi de ikke længere ser sig som en del af det folkesocialistiske projekt, efter at Annette Vilhelmsen blev ny formand sidste år efter Villy Søvndal.

Jesper Petersen og Emilie Turunen var alle en del af den fløj i partiet, som bakkede Astrid Krag op i formandsvalgkampen - en kamp, som hun tabte klart til Annette Vilhelmsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip