Sandy stopper alt: New York står stille

Busserne kører ikke længere i New York, regionaltogene holder stille og stationerne i byens vidtforgrenede undergrundsbane ligger mennesketomme hen.

Forud for oktober-orkanen Sandy, som inden længe ventes at brøle ind over den amerikanske østkyst, blev den kollektive trafik i USA's største by sent søndag aften lokal tid beordret indstillet.

Samtidigt er 7000 flylandinger- og afgange aflyst fra lufthavne i området, rapporterer nyhedsbureauet Reuters. Det ventes, at al flytrafik bliver indstillet i løbet af kort tid.

Transportsystemet i og omkring New York ventes nærmest at blive totalt suspenderet både mandag og tirsdag, og onsdag vil formentligt også blive en dag, hvor byens mange pendlere må tænke kreativt.

Byens borgmester, Michael Bloomberg, har opfordret alle newyorkere - alle dem, som ikke er blevet evakueret - til at blive hjemme under stormen, der frygtes at føre oversvømmelser, strømafbrydelser og ødelæggelser med sig.

Budskabet lader til at være trængt godt igennem, for der er søndag aften lokal tid mærkbart færre mennesker på gader og stræder i det normalt så travle New York.

Orkanen Sandy, som har dræbt 66 mennesker på sin vej gennem Caribien, ventes at ramme østkysten i USA mandag aften lokal tid.

Kilde: AFP

 

Dagens Gossip