Se ændringerne: Folketinget skærper kampen mod sort arbejde

Folketinget skærpede i dag kampen mod sort arbejde, men lovpakken indeholder også visse lempelser.

De nye regler betyder nemlig lempelser for hjælp i hjemmet udført af unge under 16 år og folkepensionister, en tydeliggørelse af skattefrie vennetjenester og bedre redskaber i kampen mod sort arbejde og illegal arbejdskraft.

Regeringen lemper konkret fra 1. januar 2013 beskatningen for folkepensionister og unge under 16 år, der hjælper til i private hjem.

Og reglerne for familie- og vennetjenester tydeliggøres, så det bliver mere klart, hvor grænserne går.

- Helt generelt sørger vi for at bringe lovgivningen i bedre overensstemmelse med folks opfattelse af, hvad der er ret og rimeligt. Det har hidtil været lidt af en gråzone for folk, hvornår vennetjenester er skattefri. Det tydeliggør vi nu. Samtidig lemper vi også reglerne. For eksempel vil naboens 15-årige datter fremover kunne babysitte, uden at man skal spekulere over det skattetekniske, siger skatteminister Thor Möger Pedersen (SF).

Med den nye lovpakke bliver der samtidig taget nye redskaber i brug i kampen mod sort arbejde, unfair konkurrence og illegal arbejdskraft.

Fremover skal en regning for køb af ydelser for over 10.000 kroner nu ske digitalt, for eksempel via betalingskort, bank eller netbank.

Ellers risikerer man som køber at hæfte solidarisk, hvis den håndværksmester man hyrede til opgaven ikke har betalt skat og moms af indtægten.

Hvis man betaler kontant, skal man indberette beløbet via TastSelv for ikke at hæfte.

Desuden får SKAT mulighed for at gennemføre kontrol på grunde, hvor der foregår synligt arbejde af professionel karakter, der bliver indført krav om, at man skal identificere sig over for SKAT, og om tydelig skiltning på gulpladebiler og byggepladser.

- Med de nye regler får SKAT langt bedre værktøjer til at bekæmpe både sort arbejde og illegal arbejdskraft. Det er ikke rimeligt, at den ærlige håndværker og virksomhed udsættes for unfair konkurrence af folk, der hverken ønsker at betale skat eller moms, siger Thor Möger Pedersen.

Tiltagene om digital betaling ved beløb over 10.000 kroner, SKATs adgang til grunde, hvor der åbenlyst foregår udendørs professionelt arbejde og identifikationspligt træder i kraft pr. 1. juli 2012.

Kravene om skiltning på gulpladebiler og byggepladser træder i kraft pr. 1. januar 2013.

De mere detaljerede ting kan du læse mere om her.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip