Se opgørelse over politiets arbejde på Roskilde Festival

Roskilde Festival. Foto: Getty/All Over.

Politiet har haft nok at se til under den nu afsluttede Roskilde Festival, og det er selvfølgelig ikke så mærkeligt med over 90.000 mennesker forsamlet på stedet.

En opgørelse fra Midt- og Vestsjællands Politi viser, at der ialt er anmeldt 388 anmeldelser om tyveri fra campingpladsen mod 452 i 2011.

Der er anmeldt 237 sager om tyveri fra lomme/taske/bagage mod 205 i 2011, så altså en lille stigning her.

Politiet har også skrevet 484 sager i 2012 mod 295 i 2011, så der er altså taget væsentlig flere med narkotika på sig.

I forbindelse med flere anholdelser og sigtelse af personer for tyveri under Roskilde Festivalen, har politiet fundet mange mobiltelefoner.

Politiet vil i den nærmest fremtid forsøge at finde ejerne til mobiltelefonerne ud fra telefonernes emei-numre. Politiet vil i den forbindelse opfordre personer, der vil anmelde tyveri af mobiltelefon, til at fremskaffe og oplyse mobiltelefonens EMEI-nummer til politiet.

Og så et kig på det sidste døgns anmeldelser på festivalen:

  • Kl. 0800 blev en 39-årig mand fra Roskilde anholdt, idet han var blevet pågrebet på festivalens campingområde i det han kort forinden havde truet flere personer fra København med kniv i forbindelse med at han havde begået flere tyverier. Den 39-årige blev fundet i besiddelse af ni mobiltelefoner, kontanter, mp3- afspiller, to armbåndsure og flere bæltetasker. Den 39-årige blev fremstillet i grundlovsforhør, hvor han blev varetægtsfængslet til den 020812.
  • Kl. 0830 modtog politiet anmeldelse om, at en 31-årig svensk kvinde ca. to timer før anmeldelsen skulle have været udsat for voldtægt i en toiletvogn ved medieområdet. Den 31-årige blev afhørt af politiet, men var ikke særligt meddelsom, og ønskede ikke at bidrage til efterforskningen, ligesom hun ikke ønskedes at blive undersøgt af en læge. En 35-årig mand fra Holland henvendte sig til politiet, idet han havde oplysninger om den 31-årige kvinde. Oplysninger fra den 35-årige om hans forhold/kendskab til kvinden medførte, at politiet valgte at anholde den 35-årige kl. 1107 med henblik på nærmere afhøring. Den 35-årige blev løsladt kl. 1900 – han er ikke sigtet i sagen.
  • Kl. 1748 blev tre mænd og to kvinder fra Litauen tilbageholdt på campingområdet, idet de ikke bar festivalarmbånd. Ved nærmere undersøgelse af deres telte fandt politiet diverse tyvekoster, herunder en guitar ” Starsound”, en ghettoblaster af mærket Denver, en ghettoblaster, en guitar, en forstærker med mikrofon, flere lygter, en gasmaske, to lommeknive, tre blus, et ladeapparat og en sort jakke med en dansk dankort kvittering i. De fem litauere blev anholdt og tavet med på politistationen til afhøring.
  • Kl. 2312 fik politiet anmeldelse om, at en 18-årig mand var kørt med ambulance på hospitalet, idet han var blevet dårlig efter at have taget noget ukendt narko/medicin. Politiet kender ikke den 18-åriges tilstand, men han skulle være uden for livsfare.
  • Kl. 0005 blev en 25-årig og en 27-årig mand fra Rumænien anholdt og sigtet for bedrageri, idet de begge bar afklippede festivalarmbånd, som de havde syet sammen. Den 25-årige blev desuden sigtet for besiddelse af pot. De sidder begge fortsat anholdt.
  • Kl. 0225 blev en 18-årig mand fra Hinnerup og en 16-årig dreng fra Beder sigtet for Brandlovgivningen, idet de havde sat ild til deres telt. Der var ingen fare for at ilden, der hurtigt blev slukket, kunne brede sig. De blev begge bortvist fra festivalområdet.
  • Kl. 0400 blev en 18-årig mand fra Norge anholdt og sigtet for Brandlovgivningen, idet han havde forsøgt at sætte ild til mindst et telt på campingområdet. I forbindelse med anholdelse blev den 18-årige også sigtet for Ordensbekendtgørelsen, da han var meget aggressiv overfor politifolkene.

 

Dagens Gossip