Se video: Roskilde blev "Årets Ungdomskommune 2013"

Bifaldene faldt højlydt og ofte fra Roskildes unge, der hjemmevant havde indtaget de forreste pladser helt oppe ved scenen, da Roskilde Kommune i fredags. fik overrakt prisen som ’Årets Ungdomskommune 2013’ på spillestedet Gimle.

- Hvis jeg var ung, så ville jeg bo i Roskilde, sagde formanden for DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd, der overrakte prisen til Roskilde Kommunes borgmester, Joy Mogensen (S).

Sådan havde det lydt fra én af dommerne, da vinderen af årets ungdomskommunepris skulle findes blandt de ti indstillede kommuner, forklarede hun, og det blev mødt med klapsalver fra de unge på forreste række.

Roskilde hyldes for at inddrage de unge

Ungdomskommuneprisen uddeles hvert år af DUF og gives til den kommune, der gør en helt særlig indsats for at inddrage de unge og styrke deres livsvilkår og udfoldelsesmuligheder. At prisen i år er gået til Roskilde, skyldes kommunens særlige indsats for at skabe rammerne for et godt og alsidigt ungdomsliv – og fordi kommunen inddrager de unge heri.

Borgmester: ”Prisen forpligter”

At de unge virkelig har en plads i forreste række i Roskilde, blev ikke mindst tydeligt, da Roskildes borgmester, Joy Mogensen, gik på scenen for at modtage prisen. Hun takkede DUF for at have lagt mærke til det arbejde, kommunen gør for og med de unge – men den største tak var rettet mod de mange unge, som inspirerer kommunen i dens arbejde. Samtidig understregede hun, at prisen, som udover titlen bestod i et kunstværk af den unge kunstner Lints, ikke skal blive en sovepude.

- Som borgmester har jeg det sådan, at denne pris forpligter. Den forpligter os ligeså vel som mange af de andre ting, Roskilde kommune også er kendt for, sagde hun og fortsatte:

Historien, traditionerne, de store monumenter, kulturarven vi kan byde på - de vidner om, hvordan man gennem historien har løst de udfordringer, man har haft som samfund. De forpligter os. Denne pris forpligter, fordi den minder os om, at hvis vi skal løse de udfordringer, som samfundet har i dag, så handler det om at få inddraget de unge.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip