Se video: Vejdirektoratet vil ændre bilisters adfærd på motorveje - hold til højre

Vejdirektoratet håber nu at få ændret nogle bilisters adfærd på de danske motorveje.

Mange trafikanter har svært ved at placere sig rigtig på motorvejen. De lægger sig i venstre spor, selv om de burde trække ind til højre, og det skaber en uensartet trafik med ophobninger og farlige opbremsninger.

Alene i 2012 måtte politiet 4.206 gange give et klip i kørekortet til trafikanter, der placerede sig forkert på vejen, og der blev registreret 1.288 forseelser ved overhalinger.

Nu har Vejdirektoratet lavet en oplysningsfilm, der skal sætte fokus på problemet med bilister, der uden grund bliver liggende i venstre spor, selv om de burde trække ind til højre.

Filmen understreger, at det ifølge Færdselsloven er påbudt, at man som trafikant altid skal holde til højre, hvis der er plads til det. Bilister der undlader at holde til højre, selv om der er mulighed for det, spærrer både den vognbane, de selv befinder sig i, og den højre vognbane, da det er forbudt at overhale højre om.

De bagvedkørende er låst og kan ikke komme forbi, og samtidig er der en hel vognbane i højre side, som ikke bruges til at afvikle trafikken. Det er sinker fremkommeligheden og skaber farlige situationer.

Se Vejdirektoratets video nedenunder.....

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip