Seks år for sexmisbrug på institution

En 64-årig mand blev torsdag af et nævningeting ved Retten i Horsens kendt skyldig i seksuelt misbrug af børn, der har boet på et opholdssted ved Skanderborg, som han tidligere var forstander for.

Den 64-årige er kendt skyldig i samleje og andre former for seksuelt misbrug af to mindreårige piger, som han havde i sin varetægt.

Manden straffes med seks års fængsel og skal yderligere betale erstatning til de to piger. Desuden frakendes han retten til at beskæftige sig med børn og unge, både professionelt og i fritiden.

En af de piger, der blev udsat for de alvorlige sexkrænkelser, skal have 125.000 kroner i erstatning, mens den anden skal have 100.000 kroner, bestemte retten.

Anklageskriftet lød på misbrug af fem børn, men nævningetinget frifandt ham for nogle af de forhold, som anklageren ønskede ham dømt for.

Manden drev det socialpædagogiske opholdssted i omkring 20 år. Børnene på institutionen har oplevet omsorgssvigt i deres liv, og nogle af dem har endda tidligere oplevet seksuelle krænkelser.

Forstanderens misbrug har ifølge anklageskriftet stået på fra 1998 til 2010. Institutionen blev lukket i oktober 2010.

Sagen begyndte at rulle, da en i dag 21-årig pige i 2009 meldte den tidligere institutionsleder til politiet.

Manden har under hele sagen nægtet sig skyldig i tiltalerne, på nær ét af punkterne. Det handler om ulovlig våbenbesiddelse, som han torsdag også blev fundet skyldig i.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip