Senatet udskyder Syrien-afstemning

En afstemning i det amerikanske senat om et eventuelt militært angreb på Syrien er udskudt.

Det var ventet, at en indledende afstemning om at sætte militæret ind som svar på det syriske styres påståede brug af kemiske våben, skulle finde sted onsdag.

Senatets flertalsleder, demokraten Harry Reid, siger, at afstemningen først vil finde sted efter præsident Barack Obamas tale om situationen i Syrien tirsdag.

Men udskydelsen skyldes også det russiske forslag om at få Syrien til at overdrage eller tilintetgøre sine lagre af kemiske våben, oplyser en af Harry Reids rådgivere ifølge CNN.

Præsident Barack Obama er ikke afvisende over for Ruslands forslag, fremgår det af udtalelser fra præsidenten til flere amerikanske tv-stationer.

Obama håber "inderligt", at det ikke bliver nødvendigt at sætte militæret ind mod Syrien, siger han blandt andet.

- Men hvis vi på den anden side ikke fastholder en troværdig trussel om militært pres, så tror jeg ikke, at vi kan få en sådan aftale, som jeg gerne ser, at vi får, tilføjer præsidenten til CNN.

John McCain og Lindey Graham, to af de mest erfarne republikanere i Senatet, siger, at muligheden for at Syriens præsident Bashar al-Assad opgiver kontrollen med sine kemiske våben, øger sandsynligheden for, at Senatet støtter en militær aktion.

- Udviklingen i dag burde gøre Kongressens medlemmer mere villige til at stemme "ja" (til magtanvendelse, red.), hedder det i en fælles udtalelse fra de to politikere mandag.

Senatet har tidligere meddelt, at afstemningen skal finde sted senest inden udgangen af denne uge. Kongressens andet kammer, Repræsentanternes Hus, skal også høres. Her ventes medlemmerne at stemme senest inden udgangen af næste uge.

/ritzau/

Dagens Gossip