Sensationel dansk curling-sejr over Canada

De danske curlingherrer slog Canada på hjemmebane i grundspillets sidste kamp og har dermed sikret sig en plads blandt de sidste fire lande, der skal dyste om medaljer ved VM i curling.

I en tæt gyser med enkelte point spredt ud over de første otte ender, slog Danmark til i niende ende og tog to point med en sten fra skipper Rasmus Stjerne. De to point sikrede sejren på 5-3 over canadierne, selvom Canada kom med et sidste desperat forsøg.

- De prøvede desperat til sidst at lave to point ud af ingen ting, så den sidste afgørende sten var rimelig simpel og uden komplikationer, siger Rasmus Stjerne til Ritzau.

Danmark går nu videre til medaljekampene, hvor de sjovt nok står ansigt til ansigt med canadierne igen. Nummer tre og fire fra grundspillet møder nemlig hinanden i den første kamp for danskernes vej til finalen.

- Det er ikke uvant for os at spille op med canadierne, men det er selvfølgelig en særkamp, vi går ind til, men vi angriber den som alle andre, fortæller skipper Stjerne.

Før danskerne kan vende hjem med guld om halsen kræver det tre sejre på stribe. Først mod canadierne, så taberen af kampen mellem et og to fra grundspillet og i en mulig finale mod vinderen af kampen mellem et og to fra grundspillet.

De danske herrer med skipper Rasmus Stjerne i front havde på forhånd sikret sig en adgangsbillet til næste Vinter OL. En billet, som var den umiddelbare målsætning ved VM.

- Playoff var en af vores delmålsætninger, og det er det største uden for OL-sæsonen, så det er her, at det er rigtig sjovt, slutter Rasmus Stjerne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip