Sexdømt Aalborg-par tror på frifindelse

Det sidste punktum er endnu ikke sat i sagen om et ægtepar fra Aalborg, der fra 2010 til 2011 flere gange voldtog tre af deres datters veninder. Faren udsatte desuden datteren for blufærdighedskrænkelse.

Den 33-årige mand og den 33-årige kvinde valgte begge torsdag at anke nævningetingets afgørelse om fængsel på henholdsvis otte år til manden og seks år til hustruen til landsretten. Parret vil frifindes.

- Praksis ligger omkring seks til otte år i de her sager. Min vurdering er, at straffen næppe bliver hårdere end nu. Der er mulighed for frifindelse eller absolut mulighed for formildelse ved at prøve sagen i landsretten, siger mandens forsvarer, Søren Fryd.

Samme toner lyder fra kvindens forsvarer, Olav Pedersen. Heller ikke han tror på en skærpelse i landsretten.

- Jeg tror ikke, det kan blive værre i landsretten. Hvis ikke hun bliver frifundet fuldt, så må hun blive det i et vist omfang, så hun får en væsentlig mindre straf end de seks år, siger Olav Pedersen.

Både den 33-årige far og den 34-årige mor har sagen igennem nægtet alle påstande om voldtægter af de tre teenagepiger, undtaget en enkelt episode, som var blevet filmet og blev fundet på en computer i deres hjem.

Sagen har afsløret, at der har været tale om grove tilfælde, hvor pigerne i benene er blevet hængt op i kroge i loftet eller er blevet bundet med reb under voldtægterne.

Derfor glæder byrettens hårde domme anklagemyndigheden.

- Otte og seks år er rigtig lange straffe - også i den her slags sager. Men det har været rigtig hårdt for pigerne, siger anklager Lasse Svensson.

- Jeg er rigtig godt tilfreds. Specielt fordi de er dømt i fuldt omfang i forhold til tiltalen bortset fra nogle få detaljer. Jeg er rigtig glad for, at retten har lagt vægt på pigernes forklaringer, som de har dømt meget troværdige.

 

Dagens Gossip

Dagens TV