SF forkaster fire mulige dagpengeforbedringer

Selvom redaktionsudvalget indstiller til, at SF på sit landsmøde forkaster fire konkrete forslag til dagpengeforbedringer, er der ingen sure miner fra SF Nørrebros Leif Donbæk, der er en af forslagsstillerne.

- Nu er ændringsforslaget ikke helt så kontant, som det var til at starte med. Men det bliver det aldrig, siger han.

Det konkrete forslag om at halvere genoptjeningsperioden og lade jobrotation og løntilskudsjob tælle som genoptjening er pillet af bordet til fordel for en mere generel formulering om, at "SF forstår og deler fagbevægelsens bekymring for de titusinder af ledige, der falder ud af dagpengesystemet og ikke bare vil se passivt til".

- Jeg synes, man har lavet et rigtig fornuftigt kompromis, hvor man har samlet det, at vores MF'ere (folketingspolitikere red.) skal have et vist spillerum for at kunne forhandle og så fagbevægelsens og baglandets bekymring for de folk, der er ved at falde ud af dagpengesystemet, lyder det fra Leif Donbæk.

Dagpenge er et af de mest omdiskuterede emner på partiets landsmøde i Falkoner Centret på Frederiksberg. SF Nørrebro, SF Odense, Simon Tøgern og Karsten Hønge står bag det oprindelige forslag, der havde afsæt i fagbevægelsens ideer til en løsning på dagpengeproblemet.

Til spørgsmålet om, om det ikke ærgrer ham, at de konkrete forslag bliver droppet, svarer Leif Donbæk.

- Sådan er det altid på et årsmøde. Man giver lidt, og man tager lidt. Man er endt med, at et enigt redaktionsudvalg inklusiv Simon Thøgern fra HK Privat og SF Nørrebro har kunne stemme for. Det kan jeg også godt bakke op om.

/ritzau/

Dagens Gossip