Skatteministeriet lurede i Thornings papirer

Der gik ikke lang tid, fra Skatteministeriet modtog den første telefonopringning fra dagbladet B.T. om Stephen Kinnocks skatteforhold i sommeren 2010, før ministeriet var i højeste alarmberedskab.

Departementschef Peter Loft gav ordre til, at ministeriets embedsmænd skulle finde ud af, hvad der var "op og ned" i sagen. Og opgaven havnede hos chefkonsulent Michael Frank.

Michael Frank havde ikke selv adgang til at se borgernes personlige skattepapirer, men ved hjælp fra en kollega fik han adgang til Thorning-parrets oplysninger, fortæller han Skattesagskommissionen tirsdag.

- Når man får en henvendelse fra sin departementschef, er det hans ansvar, om det skal udføres eller ej. Man kommer ikke langt ved at sige: Arh, Peter, er det nu fornuftigt, siger Michael Frank.

Ved hjælp af oplysningerne kom Michael Frank frem til, at Stephen Kinnock efter alt at dømme ikke var skattepligtig i Danmark.

Muligvis kunne der være nogle mindre problemer i overførsler af fradrag til Kinnocks ægtefælle, men det var forhold, der var fuldt oplyst, konkluderede Frank.

Det fremgår af et notat, han udarbejdede til Peter Loft. Notatet indgår i Skattesagskommissionens tusindvis af bilag.

- Jeg har ganske kort tid til det. Men jeg rammer faktisk det, Skat København når frem til flere måneder senere, lyder det - ikke uden stolthed - fra Michael Frank.

Han fandt det ikke påfaldende, at departementschefen ville kende sagen grundigt, selvom det betød, at departementschefen fik private oplysninger om enkelte borgere.

- Jeg kan ikke påvise, at der ikke er gode grunde til, at han skulle have det her, siger Michael Frank.

/ritzau/

 

Dagens Gossip