Skoleaftale med veto-parti rykker sig nærmere

De Konservative føler sig imødekommet af regeringen, Venstre og Dansk Folkeparti, når det gælder en reform af folkeskolen.

Det sker efter, at partiet i sidste uge forlod forhandlingerne om folkeskolereformen, især på grund af modstand med tvungen deltagelse i lektiecaféer og det, som partiet kalder en heldagsskole.

Dagen derpå faldt aftalen om en folkeskolereform så fredag på plads mellem de andre forligspartier, hvorefter De Konservative fortsat nægtede at være med.

Men onsdag aften har regeringen, Venstre og Dansk Folkeparti så tilbudt at gøre deltagelse i lektiecaféer frivillig frem til næste valg.

Og i samme moment vil timetallet også falde til 28 timer i indskolingen og 33 timer i de ældste klasser, hvilket umiddelbart flugter med de ultimative krav, som De Konservative fremsatte under forhandlingerne.

- Vi kan se, at regeringen, Venstre og Dansk Folkeparti har bevæget sig i retning af vores ønske om, at vi ikke vil en heldagsskole, siger De Konservatives gruppeformand, Brian Mikkelsen, til Ritzau.

Han understreger, at partiet vil gøre sin stilling op i løbet af torsdag.

- Vi har ikke truffet nogen beslutning endnu, men vi kan se, at de nærmer sig os. Vi har sagt kategorisk, at timetallet skal ned, og der kan vi se, at de flytter sig. Vi vil tage stilling i dag (torsdag, red.), siger han.

Uklarheden om skolereformens udformning har trukket skygger ind over forhandlingerne om en økonomiaftale mellem staten og kommunerne, der falder på plads og præsenteres torsdag.

Det skyldes, at De Konservative har ret til at blokere for centrale dele af folkeskolereformen på denne side af næste folketingsvalg.

Hvis partiet er med i skoleaftalen, vil aftalen kunne træde i kraft og have virkning fra august 2014, hvilket både skolerne og erhvervslivet har efterspurgt.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip