Små børn bliver oftere slået og spærret inde

313 børn i alderen 0-9 år blev sidste år noteret som voldsofre af politiet. Det er langt over en fordobling i forhold til de 133 tilfælde i 2009, viser tal fra Danmarks Statistik ifølge metroxpress.

Det skyldes ifølge eksperter både, at socialrådgivere, sundhedsplejersker og pædagoger er blevet mere opmærksomme på at anmelde børnevold til politiet, og at der foregår mere vold mod små børn i de danske hjem.

- Jeg vil da håbe, at det skyldes, at man er blevet mere opmærksom på børnevold på grund af de ulykkelige sager, der har været fremme i pressen, siger socialdirektør i Rødovre Ole Pass, der er formand for Foreningen af Socialchefer, til metroxpress.

- Men det er nok også, fordi flere småbørnsforældre har svært ved at få hverdagen til at hænge sammen. Der er nogle frustrationer, der kommer ud på en uheldig måde, tilføjer han.

Den vurdering deles af Birgit Søderberg, formand for Landsorganisation af Kvindekrisecentre. Centrene har årligt omkring 2000 børn boende, hvoraf en tredjedel har været udsat for fysisk vold.

- Det kan være alt lige fra at blive slået til det, man nærmest kan kalde tortur - brændt med cigaretter, slået med ledninger og andre genstande, spærret inde. Der er alle mulige eksempler på grusomme ting, forklarer Søderberg til metroxpress.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip