Smittet med hiv hos møgbeskidt tandlæge

Hele 7000 patienter, der har været forbi en amerikansk tandlæge i delstaten Oklahoma, er muligvis blevet smittet med den dødbringende hivvirus eller smitsom leverbetændelse.

Sundhedsmyndighederne blev opmærksom på den beskidte tandlægepraksis, da en rask patient blev testet positiv for leverbetændelse og hivvirusset, der kan lede til Aids. Det skriver nyhedsbureauet AP ifølge ABC News.

De ansatte på tandlægekontoret i Tulsa benyttede blandt andet beskidt udstyr såsom rustne tandlægeinstrumenter, der ikke var ordentligt steriliserede.

Desuden fandt man genbrugte nåle og medikamenter, som der ikke var tilladelse til eller som var alt for gamle - blandt andet en medicinflaske, der burde have været i skraldespanden tilbage i 1993, skriver nyhedsbureauet AFP.

- Det her er uden fortilfælde, siger Susan Rogers, chef for Oklahomas tandlægevirksomheder, ifølge ABC News.

- Så vidt jeg ved, har en tandlægeklinik aldrig været involveret i en hepatitis C-sag, tilføjer hun.

Sundhedsmyndighederne har udsendt et brev til hver af de 7000 mennesker, som menes at have modtaget tandlægebehandling i den beskidte praksis. Patienterne opfordres til at blive testet for både hepatitis B, C samt hiv.

Men myndighederne har kun informationer på patienter, der går tilbage til 2007.

- Det er uklart, hvor lang tid det her har stået på. Men han har haft sin tandlægepraksis i 36 år, lyder det fra Kaitlin Snider, talsmand for sundhedsmyndighederne i Tulsa.

Den berygtede tandlæge har frivilligt valgt at lukke sin praksis, mens efterforskningen står på. Han skal i retten i april, hvor han risikerer at miste sin tandlægelicens for altid.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip