Søn blev bedt om at skrive afdød mors nekrolog - nu er den læst af millioner

Da Mary ‘Pat’ Stocks fra Toronto, Canada, døde i begyndelsen af juli, fik hendes søn Sandy Stocks til opgave at skrive hendes nekrolog.

Da hans mor var kendt for at være en sjov og frisk kvinde, valgte han at skrive en lettere utraditionel tekst til den lokale avis, skriver CBC.

- Hun efterlader sig en dysfunktionel familie, indleder han nekrologen for den 94-årige kvinde og tilføjer så:

- Som hun er meget stolt af.

Et helt afsnit handler om moderens evner i køkkenet. Her beskriver han hende som en ‘mesterkok’:

- Hun sværgede til at overstege alting, indtil det var som gummi. Man blev aldrig syg, for alle bakterierne var blevet udslettet. Det virkede også at nedfryse bakerierne, så om fredagen var vores madpakker hårde og svære at tygge, men totalt frie for bakterier.

Læs også: Dødsfald: Ung far skriver sin egen rørende og sjove nekrolog

Generelt bruger sønnen nekrologen til at beskrive moderen liv gennem små detaljer. Blandt andet alle hendes særprægede ejendele:

- Hvis du mangler to ekstremt store fjernsyn fra 90erne, en kæmpe stork (tror vi) i keramik som paraplyholder, en toaster (godt brugt) eller en Oldsmobile fra 2001 med hækspoiler med kun 71.000 kilometer bag sig og over 1000 værktøjer, vi ikke aner hvad er til, så bør du vente et passende stykke tid og kontakte os. I morgen ville være fint. Dette er ikke en reklame for en gårdbutik, men en nekrolog over en stor kvinde, mor, bedstemor og oldemor, som blev født 12. maj 1921.

Hele familien Stocks samlet

Siden nekrologen gik viralt, har Sandy Stocks modtaget mails fra folk over hele verden, der roser ham for sin ærlighed. Flere af dem har selv, hvad de beskriver som dysfunktionelle familier, men de ville aldrig skrive dem, som han havde gjort.

- Jeg skrev den til familien. Jeg vidste ikke, at andre ville forstå det, siger Sandy Stocks.

Til sidst i nekrologen skrev Sandy Stocks, at familien aldrig ville glemme ‘hendes vedholdenhed, humor, charme, ynde (når det var relevant) og uudtømmelige kærlighed og omsorg for dem’.

Læs også: Ny dille i Singapore: Kæledyr får nekrolog

Mary ‘Pat’ Stocks havde tidliger udtalt: ‘Hør her, når jeg dør, vil jeg ikke have en begravelse. Jeg vil ikke have noget. Bare tag min aske og strø den ved Bloor og Yonge (to store gader i Toronto, red.) . Det var dér, jeg kyssede jeres far for første gang.’

Alligevel kunne sønnen ikke dy sig.

- Hun ville sikkert elske opmærksomheden. Hun ville nok ikke vise det. Men hun ville spørge, hvor meget vi havde betalt for at putte det her i avisen, siger han og tilføjer:

- Jeg håber, hun kigger ned på os og skraldgriner.

Følg Dagens Grin for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip