Spareplanen i SAS gav mindre underskud

Flyselskabet SAS kommer ud af regnskabsårets første kvartal med et underskud på 740 millioner kroner før skat, oplyser selskabet i regnskabet for månederne november 2012 til og januar i år.

Selv om det ser slemt ud, er der dog tale om en fremgang. I kvartalet sidste år landede underskuddet nemlig på 2,3 milliarder kroner.

SAS er i gang med en spareplan, der skal skære antallet af ansatte ned fra omkring 15.000 til 9000. Spareplanen, der blev fremlagt i slutningen af 2012, skal skære omkostningerne ned. Og sikre, at SAS kan overleve som flyselskab.

Derfor er der frasalg og lønnedgang på programmet for den historiske spareplan.

Og ud over en allerede udmeldt fyringsrunde, hvor 800 skal forlade selskabet, kom SAS et godt stykke videre med planen torsdag, da aftalen om et kommende frasalg af datterselskabet Ground Handling kom i stand.

SAS og schweiziske Swissport har indgået et joint venture, hvor SAS fortsat ejer 49 procent af Ground Handling, mens Swissport ejer 51 procent. Men med tiden skal Swissport overtage hele Ground Handling.

Det skandinaviske luftfartsselskab skal i alt spare 2,6 milliarder kroner - og på salgslisten står også det norske flyselskab Widerøe.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip