Staten er gået for langt mener Lars Barfoed

På sidstedagen af Folkemødet i Allinge lancerer De Konservatives formand, Lars Barfoed, et opgør med, at politikerne på Christiansborg og emsige embedsmænd efter hans mening griber alt for vidtgående ind i danskernes liv.

Både når det gælder tvungen lektielæsning på skolerne, adgangen til familielægen og retten til en fair og lige behandling af skattevæsnet, er der problemer, mener Lars Barfoed i sin partiledertale fra hovedscenen.

- Vi skal gøre noget ved det, når skattevæsnets behandling af borgerne er gået for vidt. Eller når regeringen vil ødelægge det danske system med familielæger, som ni ud af 10 danskere er tilfredse med.

- Vi kan heller ikke bare sidde og se på, at heldagsskolen og tvungne lektiecafeer trækkes ned over hovedet på folk, selv om mange på ingen måde ønsker det, siger Lars Barfoed.

På trods af positionen som Folketingets mindste parti er De Konservative løbet med al opmærksomheden i den seneste uge, efter at Lars Barfoed sagde nej til obligatoriske lektiecafeer på landets skoler.

Med udgangspunkt i en mail fra Emil i 5. klasse, der gerne vil tidligt hjem for at spille tuba frem for at have en lang dag i skolen, fastslår Lars Barfoed, at det skal være op til familierne selv at tilrettelægge deres tid.

- Selvfølgelig skal Emil spille tuba i sin fritid, når det er det, han vil. Staten skal ikke beslaglægge næsten al drengens fritid og bestemme, at han skal gå i heldagsskole fra morgen til aften, siger Lars Barfoed.

Han køber heller ikke kritikernes argument om, at forældre i dag arbejder så lang tid, at de alligevel ikke står klar med varme boller og kakao, når børnene kommer hjem fra skole klokken 14 eller 15.

- I nogle familier er den ene af forældrene hjemme om eftermiddagen. Andre har en gang imellem tidligt fri.

- I dag arbejder vi ikke bare fra otte til 16. Der er sygeplejersken på nattevagt, der er sikkerhedsvagten på aftenarbejde, og der er buschaufføren på morgenvagt. Danmark står ikke stille. Der arbejdes døgnet rundt.

- Derfor er det et dårligt argument, når tilhængerne af heldagsskolen påstår, at forældrene alligevel ikke har tid til at se børnene om eftermiddagen. Jo! Det er der altså en hel del forældre, der har. Og det har bedsteforældre ofte også, siger Lars Barfoed.

/ritzau/

 

Dagens Gossip