Stor transportaftale blokeres af EU

EU vil ikke tillade en planlagt fusion mellem pakketransportfirmaerne UPS og TNT.

Ifølge EU's konkurrencekommissær, Joaquín Almunia, ville UPS' overtagelse af TNT i 15 EU-lande - deriblandt Danmark - føre til en alt for dominerende spiller på markedet for ekspreslevering af småpakker.

En fusion ville flere steder betyde, at kunderne kun ville have to eller tre udbydere at vælge imellem - og i flere lande med giganten DHL som eneste alternativ til den nye virksomhed.

- Mange virksomheder, der er aktive i EU's indre marked, har brug for at sende småpakker til andre EU-lande med garanti for, at pakkerne bliver leveret næste dag.

- Det kræver adgang til pålidelig service, der er til at betale, og som opfylder deres behov, siger konkurrencekommissær Almunia onsdag i en pressemeddelelse.

- De pågældende virksomheder ville lide direkte skade som følge af UPS' overtagelse af TNT, fordi en overtagelse ville have ført til et markant reduceret valg mellem leverandører - og formentlig have ført til prisstigninger, siger Almunia.

Konkurrencekommissæren siger videre, at kommissionen har arbejdet hårdt for at se, om UPS kunne ændre vilkårene for den planlagte fusion - men at virksomhedens tilbud "simpelthen ikke var nok til at besvare de alvorlige konkurrenceproblemer, vi så".

Ifølge EU-Kommissionen er der kun fire aktører på markedet for integreret pakketransport i Europa - altså transport, der både går videre ud i verden, og som går både via luften og landjorden.

Ud over UPS, TNT og DHL er det FedEx, som er markant mindre end resten.

De 15 lande, der ville stå uden reel konkurrence, hvis fusionen blev gennemført, er Bulgarien, Tjekkiet, Danmark, Estland, Finland, Ungarn, Letland, Litauen, Malta, Holland, Polen, Rumænien, Slovakiet, Slovenien og Sverige.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip