Store roser til arbejdsgivere fra Vestager

Dansk Arbejdsgiverforening har optrådt enestående ansvarligt ved at gå med i aftalen om 12.500 akutjob, som målrettes til personer, der risikerer at miste dagpengene.

Det mener økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), der roser arbejdsgiverne i høje toner.

- Jeg har aldrig oplevet en sådan ansvarlighed fra en arbejdsgiverside, siger Vestager.

Hun roser arbejdsgiverne for at kvittere for dagpengereformen ved at hjælpe de personer, der risikerer at komme i klemme ved overgangen til den kortere dagpengeperiode.

Ifølge Margrethe Vestager er det et udtryk for, at arbejdsgiverne har stor tiltro til dagpengereformen.

Økonomi- og indenrigsministeren kan godt forstå, at det kan opleves uretfærdigt, at den nye akutaftale giver langtidsledige fortrinsret til job frem for andre, som har været uden arbejde i kortere tid.

- Det kan man sagtens diskutere. Vi har valgt at sige, at det her er en ekstraordinær situation, fordi mange er i samme situation fra 1. januar 2013, siger ministeren.

Vestager svarer ikke direkte på et spørgsmål om, hvad der skal ske, hvis der stadig er mange i fare for at falde ud af dagpengesystemet, når aftalen om akutjob udløber efter et halvt år.

- Jeg har ingen grund til at tro, at det ikke skulle virke, siger Vestager.

Hun kalder det paradoksalt er, at der er ledige stillinger, som ledige ikke får.

- Derfor er det afgørende, at ledige stillinger også bliver relevante for mennesker, der har været uden for arbejdsmarkedet et stykke tid, siger økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager.

 

Dagens Gossip