Super-tyfon rammer Taiwan: Over 8.000 evakueret

Tyfonen Soulik er natten til lørdag lokal tid gået i land i den nordøstlige del af Taiwan, og hele østaten ud for Kina er i alarmberedskab, lyder det fra myndighederne.

En person er død, og mindst syv er kommet til skade i hovedstaden Taipei som følge af den tropiske storm. Den omkomne er en 50-årig politimand, som blev ramt i hovedet af tagsten, der blev revet løs af under den voldsomme vind.

Over 8000 mennesker blev evakueret fra deres hjem inden Souliks ankomst, der fører kraftige vindstød og store mængder regn med sig.

Tyfonen præsterede vindstød op til 227 kilometer i timen ude over det åbne hav. Det svarer til 63 meter i sekundet, hvilket kan medføre massive ødelæggelser.

- Det betyder, at træer risikerer at blive løftet op med roden, og hustage bliver revet af, sagde en meteorolog, inden vejrfænomenet gik i land.

Tidligere er 2300 turister beordret væk fra vulkanøen Green Island ud for byen Taichung. Og på den sydlige del af øen er cirka 5000 evakueret fra områder, hvor der er risiko for jordskred.

Stormen vækker smertefulde minder hos Taiwans indbyggere, fordi Souliks rute minder meget om supertyfonen Herb, der tilbage i 1996 forårsagede 51 dødsfald. Andre 22 taiwanere forsvandt.

I 2009 omkom cirka 600 personer i det sydlige Taiwan under tyfonen Morakot. Hovedparten blev begravet under store mængder jord, som løsnede sig.

/ritzau/AFP

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip