Svært for lærere at springe ud som homoer

Syv ud af 10 homoseksuelle i EU-landene er ikke sprunget ud på deres arbejdsplads. Det viser en nylig offentliggjort undersøgelse fra EU's Agentur for Grundlæggende Rettigheder, skriver Information.

Det er et problem i blandt andet den danske folkeskole, hvor eleverne ikke præsenteres for virkelighedens mangfoldighed. Forperson for Landsforeningen for Lesbiske, Bøsser, Biseksuelle og Transpersoner Vivi Jelstrup siger:

- Det er i allerhøjeste grad vigtigt, at lærerne er mangfoldige. Lærerne er jo rollemodeller for mange elever og har tæt kontakt til elevernes forældre. Det er vigtigt at vise, at det er en mangfoldig gruppe af mennesker.

Den seksuelle diskrimination eleverne imellem er ifølge hende også et problem, og hun tror ikke, at det er tilfældigt, at det hyppigst brugte skældsord i danske skolegårde er "bøsserøv".

EU-undersøgelsen viser også, at mere end otte ud af 10 skoleelever under 18 år kan berette om diskrimination mod bøsser og lesbiske i skolerne.

Rikke Voergård-Olesen fra Institut for Ledelse og Virksomhedsstrategi på Syddansk Universitet har forsket i emnet.

Hun mener, det er særligt svært at springe ud, når det i visse tilfælde opfattes som upassende at tale om sin ikke-heteroseksualitet, samtidig med at det forventes, at man er åben.

- De ikke-heteroseksuelle er udfordrede af bevidstheden om, at deres seksualitet altid er potentielt ikke-legitim og af nødvendigheden af hele tiden at balancere graden af åbenhed i forhold til arbejdspladskulturen, siger hun til Information.

/ritzau/

 

Dagens Gossip