Sverige går amok over Madeleines bryllup

Så oprandt dagen, hvor den 30-årige svenske prinsesse Madeleine og hendes forlovede, den 38-årige britisk-amerikanske forretningsmand Chris O'Neill, skal sige "ja" til hinanden i Slottskyrkan i Stockholm.

Og det bliver en lørdag, der er spækket med direkte tv fra den svenske hovedstad. Centrum er sat på den anden ende, for flere veje vil være afspærret - og også togtrafikken rammes kort i forbindelse med brylluppet.

Selve vielsen kommer til at ske klokken 16 i Slottskyrkan. Inden kirkeklokkerne ringer, vil kirken være proppet med kongelige, politikere, slægt og venner fra det meste af verden. Alt i alt er der inviteret 470 gæster til vielsen.

Da gommen ikke er svensk, vil vielsen blive foretaget på både svensk og engelsk. Prinsessen kommer til at svare ja på svensk, mens O'Neill kommer til at sige "I do" i stedet. Parret bor til daglig i New York - og har ikke planer om at flytte adresse.

Og mens den danske kongefamilie er rigt repræsenteret med blandt andet kronprinsparret Frederik og Mary samt prins Joachim og prinsesse Marie, vil Stockholm også huse mange amerikanske turister og udenlandske pressefolk på dagen.

Efter vielsen, der ifølge nyhedsbureauet TT vil vare en times tid, vil man kunne se det nygifte brudepar på Slotsbakken ved Stockholm Slot.

Klokken 18 affyres der en salut med 21 skud - og derefter vil parret køre i karet til Riddarholmen. Samlet vil der være 60-65 heste med i kortegen, der er 350 meter lang.

Fra Riddarholmen sejler tre både brudeparret og gæster til Drottningholms Slot, hvor selve bryllupsfesten vil blive holdt.

Prinsesse Madeleines fulde navn er Madeleine Thérèse Amelie Josephine. Hun er prinsesse af Sverige samt hertuginde af Hälsingland og Gästrikland og bliver gift blot to dage, inden hun fylder 31.

Madeleine er kong Carl XVI Gustaf og dronning Silvias yngste barn og den fjerde i tronfølgen efter storesøsteren kronprinsesse Victoria, niecen prinsesse Estelle og storebror prins Carl Philip.

Christopher O'Neill vil efter brylluppet efter eget ønske fortsat være udenlandsk statsborger. Derfor vil han hverken få titel af prins eller hertug. O'Neill fylder 39 år 27. juni. Han er født og opvokset i London og har fem halvsøstre.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip