Teltene er allerede på vej til asyllejr: Sådan skal flygtningene bo

Samme dag som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) bebudede, at der skal oprettes en teltlejr til asylansøgere i Danmark, blev de første teltdele til opførelsen af lejren fredag sendt af sted til Beredskabsstyrelsens center i Thisted fra andre af Beredskabsstyrelsens centre.

Det fortæller Peter Kragh, chef for Nationalt Beredskab i Beredskabsstyrelsen.

- En del af materiellet lander nok i Thisted allerede i aften, og måske kan vi begynde med opførelsen allerede i morgen, siger Peter Kragh til Ritzau.

Lejren i Thisted kommer til at bestå af 25 telte med plads til ti personer i hver. Den skal udgøre et midlertidigt hjem for i alt 250 asylansøgere, primært enlige mænd.

Nogle asylansøgere bliver også indkvarteret i centrets bygninger.

Ved siden af opførelsen af teltlejren i Thisted er Beredskabsstyrelsen ifølge Peter Kragh også ved at finde telte til oprettelsen af en lejr ved et af i alt tre planlagte modtagecentre.

- Vi vil antagelig etablere en lignende teltlejr for politiet ved Søgårdlejren i Sønderjylland, hvor de får et modtagecenter, siger han.

Ifølge Peter Kragh får lejren i Sønderjylland plads til 250 asylansøgere, flygtninge og migranter, som politiet midlertidigt kan frihedsberøve i grænselandet.

Begge lejre opføres på græsbaner, der i forvejen er drænet for vand. I Thisted kommer teltlejren til at ligge på en fodboldbane ved Beredskabsstyrelsens sportsanlæg.

Og medmindre det er nødvendigt at sprede grus ud over banerne først, er det ifølge Peter Kragh sandsynligt, at opførelsen af dem allerede begynder lørdag.

Peter Kragh vurderer, at det højst vil tage en uge at få etableret teltlejrene.

I Thisted opføres der også faciliteter, hvor asylansøgerne kan opholde sig om dagen og indtage deres måltider. Der tages både eksisterende bygninger og støttetelte i brug til det formål.

- Man er nødt til at etablere nogle opholdsfaciliteter ved siden af, for man kan mest bare sove i de her telte.

- Det er noget, man kan udbygge efter hånden. Men det er Udlændingestyrelsen, der står for at levere bordfodbold, spil og så videre. Og det afhænger lidt af, hvad de kan skaffe.

Peter Kragh ved ikke, hvor længe asylansøgerne kan blive i lejren eller hvor længe lejren kan fungere som bolig for asylansøgere.

- Hele setuppet er midlertidigt, uden at vi ved, hvad der ligger i det. Vi ved heller ikke, hvor længe folk skal bo der, siger han.

/ritzau/

Dagens Gossip