Terror-brødre kræves fem år i fængsel

Den 24-årige dansksomaliske mand, GW, der mandag blev fundet skyldig i træning til terror i Somalia, skal idømmes fem års fængsel, mener anklager Torben Thygesen.

Mandens 19-årige lillebror, NW, der i samme sag er kendt skyldig i at have hjulpet med at arrangere træningen, skal ligeledes idømmes op til fem år, selvom han ikke selv har trænet til terror, lyder det fra Thygesen.

- NW's medvirken kan ikke karakteriseres som en mindre medvirken. Chaufføren ved et bankrøveri ser man heller ikke på med mildere øjne end ham, der står i banken og truer sig til penge, argumenterer Thygesen.

De to brødre planlagde træningen sammen, og derfor skal straffen være den samme, siger anklageren og uddyber:

- GW havde et ønske om at lære at lave bomber og våben. Det vidste NW, der alligevel konstant pumpede penge ned til ham i Somalia.

De to brødre er kendt skyldige i sammen at arrangere den ældste brors ophold i en træningslejr. Den 19-årige købte flybilletten og gav billet og sit pas til sin 24-årige storebror.

- Vi ved, de er unge, ja, men ikke så unge, at det skal have betydning for straffastsættelsen, siger Thygesen.

I kendelsen fra Retten i Aarhus står der, at "intet støtter den antagelse, at formålet med GW's ophold i træningslejren har været at tilslutte sig al-Shabaabs kamp i Somalia mod den siddende regering og dens styrker".

Der konkluderes derfor videre, at formålet med GW's ophold har været at opnå færdigheder til at udføre terrorhandlinger uden for Somalia.

Terrorsagen er historisk, da det er første gang, at afsnittet om træning til terror under terrorparagraffen tages i brug.

Den endelige strafudmåling ventes at falde mandag eftermiddag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip