Thorning overhalet på liste: Han har magten

En socialdemokrat er landets mest magtfulde person ifølge den årlige analyse i Berlingske Business Magasin.

Men det er overraskende nok ikke statsmister Helle Thorning-Schmidt, der topper listen, men derimod regeringens kassemester, finansminister Bjarne Corydon.

"Triumf for Corydon - ydmygelse for Thorning", skriver magasinet om placeringerne.

- Det afspejler, at han har været driveren bag en serie vigtige reformer, og at statsminister Helle Thorning-Schmidt ikke kan klare sig uden hans støtte, mener Thomas Larsen, Berlingskes politiske kommentator.

Listen er baseret på eksperters vurdering af, hvem der er de mest afgørende beslutningstagere. Og det er ikke første gang, at en finansminister står øverst.

I 1990'erne toppede finansminister Mogens Lykketoft (S) listen - til stor irritation, ifølge Thomas Larsen, for statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S).

- Når det alligevel er opsigtvækkende, at Bjarne Corydon i dag udpeges til landets mest indflydelsesrige, skyldes det, at han inden valget i 2011 var komplet ukendt, skriver Thomas Larsen.

De Radikales leder, økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager, som sidste år lå på førstepladsen foran statsministeren, er nu nummer to - og dermed fortsat foran Thorning-Schmidt.

- Det er ganske enkelt ikke set før, at en regeringschef er vurderet så lavt, konstaterer Thomas Larsen.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip