Thorning smutter fra spørgsmål om bankgebyrer

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) svigtede et løfte til pressen om at komme tilbage og svare på spørgsmål om blandt andet bankgebyrer, da hun tirsdag havde et kort pressemøde sammen med Litauens præsident Dalia Grybauskaite.

Ved begyndelsen af det såkaldte doorstep pressemøde i Statsministeriet blev statsministeren spurgt på dansk, hvad hun mente om forslaget fra den socialdemokratiske erhvervsordfører Benny Engelbrecht om at lovgive mod gebyrer på almindelige bankkonti.

Forslaget er blevet afvist af den radikale økonomiminister Margrethe Vestager.

Statsministeren svarede på pressemødet:

- Jeg vil være rigtig glad for at tage spørgsmålet bagefter. Nu har vi præsidenten her, sagde Helle Thorning-Schmidt og opfordrede til spørgsmål, der vedrørte præsident Grybauskaite.

Da pressemødet på engelsk var ved at slutte, ville endnu en journalist gerne stille et spørgsmål på dansk om dansk politik.

- Det tager vi bagefter, sagde statsministeren, men kom ikke tilbage, da hun var forsvundet ud af sidedøren med præsidenten.

Derimod kom hendes særlige rådgiver og meddelte de ventende tv-hold og øvrige pressefolk, at statsministeren ikke havde tid alligevel.

Helle Thorning-Schmidt havde tirsdag ikke normalt tirsdagspressemøde.

Danske Bank-sagen fik torsdag Benny Engelbrecht til at true med at lovgive mod gebyrer.

Det skyldes, at banken vil tage sig betalt for at udbetale sociale ydelser fra det offentlige på den Nem-konto, som alle borgere og virksomheder skal have.

Som loven er i dag, kan politikerne ikke forhindre Danske Bank og andre banker i at indføre gebyrer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip