Thorning taber på fredelig Syrien-løsning

Idéen om en militæraktion mod Syrien synes at forsvinde længere og længere væk, efter at det syriske regime tirsdag har accepteret et forslag om at udlevere landets kemiske våben til det internationale samfund.

Og det er til stort besvær for den danske regering, der ikke tøvede med at støtte USA's planer om at gribe til missilerne, vurderer politisk kommentator Rasmus Jønsson.

- Regeringen står tilbage med et enormt forklaringsproblem, fordi der netop er skiftet så meget kurs i den her sag. Og man kan sige, at de har været for hurtigt og offensivt ude, siger Jønsson.

For kun tre dage siden var det internationale samfund splittet i dyb uenighed om, hvorvidt man skulle gribe "kontrolleret og kortvarigt" ind i Syrien.

USA er gået forrest i debatten om at angribe for at straffe præsident Bashar al-Assad, som - ifølge USA - menes at stå bag giftgasangrebet på civilbefolkningen i Damaskus den 21. august.

Men nu øjner selv den amerikanske præsident, Barack Obama, muligheden for en diplomatisk løsning.

Rasmus Jønsson påpeger, at statsminister Helle Thorning-Schmidt, der ellers "roses for at være stærk på den internationale scene", har skudt ved siden af ved hurtigt at følge med USA.

- Her må man sige, at hun har fejllæst situationen lidt. Og hendes folk har fejllæst præsident Obama.

- Det er nye tider. Det er ikke længere George Bush, der huserer. Og de har ikke været dygtige nok til at læse de nye tider, siger kommentatoren.

Jønsson mener dog, at det fremadrettet er godt for regeringen, at der er udsigter til en diplomatisk løsning, fordi det harmonerer bedre med vælgerne og internt i regeringen.

Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) afviser tirsdag, at regeringen fortryder, at den hurtigt gav politisk opbakning til USA's planer om et militært indgreb:

- Tværtimod. Det er virkelig min overbevisning, at hvis vi ikke havde været nogle lande, der havde lagt det her pres, så var vi aldrig nået der til, hvor Assad måske frivilligt ender med at afgive sine kemiske våben, siger han til Ritzau.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip