Tjek køleskabet: Farlig bakterie i pålæg

En egenkontrol i virksomheden Hørkram Foodservice har afsløret, at flere varianter af virksomhedens pålæg indeholder den farlige listeriabakterie.

Det skriver Fødevarestyrelsen på sin hjemmeside.

Listeriabakterien kan give influenzasymptomer, hovedpine og feber. I sjældne tilfælde kan bakterien desuden give mave- og tarmproblemer.

Virksomheden har efter fundet af bakterien valgt at tilbagetrække alle produkter, der er lavet af samme råvarer.

Har man noget af det tilbagetrukne pålæg liggende, kan man henvende sig og få pengene retur. Det er primært solgt engros til restauranter, storkøkkener og cateringvirksomheder i hele landet. Se listen over varerne herunder.

Skinke Ålerøget, skiveskåret

Nettoindhold: 10 skiver, 100 g, 200 g, 250 g og 500 g
Varenumre: 14337826, 14143700, 14688157, 14143724 og 14462191
Batchnummer: 010813
Mindst holdbar til datoer: fra og med 12/7-2013 til og med 26/7-2013

Skinke Ålerøget, helt stykke

Nettovægt: 1,6 kg
Varenummer: 34981535
Batch nummer: 31481
Mindst holdbar til: 1/8-2013

Rullepølse Røget, skiveskåret

Nettoindhold: 250 g og 1 kg
Varenumre: 14141621 og 14141874
Batch nummer: 280613
Mindst holdbar til datoer: fra og med 9/7-2013 til og med 26/7-2013

Rullepølse røget, hel

Nettovægt: 1,8 kg
Varenummer: 14167263
Batch nummer: 31171
Mindst holdbar til: 27/7-2013

Roastbeef stegt, skiveskåret

Nettoindhold: 100 g, 200 g, 250 g og 500 g
Varenumre: 14141010, 14317101, 14141034 og 14141058
Batch nummer: 050813
Mindst holdbar til datoer: fra og med 16/7-2013 til og med 26/7-2013

Roastbeef stegt, helt stykke

Nettoindhold: varierende mellem 1,7-2,3 kg
Varenummer: 34150306
Batch nummer: 050713
Mindst holdbar til: 5/8-2013

Dagens Gossip