Tog gidsel under gåtur på politigårdens tag

En fange har taget en medfange som gidsel i det særligt sikrede fængsel på Københavns Politigård, og politiets forhandlere forsøger nu at få kontakt med gidseltageren.

- Vi har en gidselsituation mellem to indsatte, hvor den ene har taget den anden som gidsel, siger kommunikationsmedarbejder James Keiwe ved Københavns Politi til Ritzau.

James Keiwe oplyser, at det er en mand i 30'erne, der har taget en mand i 20'erne som gidsel.

Gidseltagerens forsvarsadvokat, Finn Walther Petersen, blev tilkaldt, men forlod i første omgang området igen, fordi kan ikke kunne komme i kontakt med sin klient inde på politigården.

Kort efter blev forsvareren imidlertid hentet og ført ind i på politigården, oplyser tv2. news.

Forinden havde advokaten over for pressen givet udtryk for frustration over, at politiet indtil da ikke havde ønsket at bruge hans kendskab til gidseltageren gennem syv år.

Advokaten, der er bundet af tavshedspligt, oplyste, at hans klient har siddet over tre måneder i Politigårdens fængsel, og at han havde talt med sin klient for tre uger siden, hvor han havde givet udtryk for nogle alvorlige personlige problemer.

Fængslet på Københavns Politigård er et særligt sikret arresthus for stærke og voldelige fanger. Det har plads til omkring 25 fanger og er oprettet som led i bekæmpelsen af rockerkriminalitet.

Gidseltagningen er sandsynligvis sket under en gårdtur, der foregår på politigårdens tag. Her går fangerne tur to og to.

Årsagen til den dramatiske situation er endnu ukendt, for eksempel er der ikke oplysninger om, hvad gidseltageren ønsker at opnå ved sin handling. Politiet forsøger at løse situationen gennem dialog med gidseltageren.

- Vores udgangspunkt er forhandling, og vi er i forhandlinger med gidseltageren for at finde ud af, hvorfor og hvad vi kan gøre for at afhjælpe situationen, fortæller James Keiwe.

Det er endnu uvist, om der er brugt våben eller lignende ved gidseltagningen, men ifølge politiets talsmand har gidseltageren truet sig gidsel med en hjemmelavet genstand.

Politiet har dog tilkaldt aktionsstyrken, som er udstyret med tunge våben og er eksperter i anspændte situationer.

Forhandlingerne med gidseltageren varetages af en bredt sammensat forhandlergruppe, oplyser James Keiwe.

Alarmen om gidseltagningen kom mandag klokken 13.48.

Området ved politigården blev afspærret. Otto Mønsteds Gade bag politigården, hvor indgangen til fængslet ligger, er spærret i begge ender, og seks-otte betjente står rundt om.

En lægeambulance og en lægebil holder standby i den ene ende af afspærringen.

- Hvis der skulle ske et eller andet, er vi klar med det samme, siger James Keiwe.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip