Tom retssal: Amdi og Tvind-vennerne udeblev

Hverken Tvind-stifteren Mogens Amdi Petersen eller de fire øvrige tiltalte Tvind-folk er mødt op til den ankesag, der mandag er gået i gang i Vestre Landsret i Aarhus.

Dermed risikerer de nu en anholdelses- eller fængselsbegæring.

Ved at blive væk hindrer de fem landsretten i at tage stilling til Bagmandspolitiets påstand om systematisk og omfattende økonomisk svindel. En anklager har tidligere slået fast, at sagen mod dem ikke kan behandles, hvis de tiltalte ikke er til stede.

Hvor den 74-årige Mogens Amdi Petersen samt Kirsten Ambrosius Larsen, Marlene Gunst, Christie Pipps og Sten Byrner gemmer sig, ved politiet ikke noget om.

Tvind-lederens forsvarer, advokat John Korsø Jensen, har ikke været i kontakt med sin klient siden frifindelsen i Ringkøbing i 2006, fortalte han for nylig Ritzau.

Det var i 2006, at byretten i Ringkøbing frifandt de fem for anklagen om grov skattesvig og underslæb - på nær Sten Byrner, der blev dømt i beskedent omfang og fik en betinget dom.

Siden da har anklagemyndigheden skåret tiltalen ned fra over 100 millioner kroner til de beløb, som talsmand Poul Jørgensen har fået to år og seks måneder for - nemlig grov skattesvig for 53 millioner kroner og underslæb for 15 millioner kroner.

Mogens Amdi Petersen står nu tiltalt for underslæb og skattesvig for lidt over 34,8 millioner kroner, mens de øvrige fire Tvind-folk hver især er tiltalt for beløb fra knap 11,7 millioner til 29,9 millioner kroner.

/ritzau/

Dagens Gossip