Tusindvis er stavnsbundet til fagforbund

Tusinder af lærere, der som tjenestemandsansatte gik på arbejde under lærerkonflikten, får nu en stor regning.

Deres fagforbund, Uddannelsesforbundet, har nemlig efter lockouten pålagt medlemmerne, der gik på arbejde, en kontingentstigning på 12.630 kroner over 28 måneder. Det skriver Ekstra Bladet.

Penge skal gå til at finansiere et lavere kontingent samt "andre former for støtte til de lockoutede kolleger", fremgår det ifølge avisen af en udtalelse fra Uddannelsesforbundet til dets medlemmer.

Medlemmerne kan desuden læse, at de hænger på regningen - også hvis de vælger at melde sig ud af fagforbundet i protest.

I et nyhedsbrev fra den lokale afdeling af Uddannelsesforbundet under EUC Syd, der er Sønderjyllands største uddannelsesinstitution, lyder det:

"I forbindelse med lockouten har man generelt sporet en stor frustration blandt de tjenestemandslignende ansatte medlemmer af Uddannelsesforbundet over hele landet."

Ekstra Bladet har spurgt formanden for Uddannelsesforbundet, Hanne Pontoppidan, om det er fair, at medlemmerne hænger på regningen, hvis de melder sig ud?

- Ja, det synes jeg. Det fremgår jo af vedtægterne. Det er ikke noget, vi har besluttet nu og her. Selvfølgelig kan man melde sig ud, for der er foreningsfrihed i Danmark. Men hvis man kan melde sig ud uden at tage sin del af omkostningen, kan vi risikere at ende i en situation, hvor vi havde lånt nogle penge, som vi ikke kunne tilbagebetale. Det er hele fællesskabet, der står tilbage med en regning for det, der skal genoprettes, siger Hanne Pontoppidan til avisen.

Kilde: Ekstra Bladet

Dagens Gossip