Tykke flypassagerer kan snart købe mere plads

Flypassagerer med ekstra gods på sidebenene kan snart betale sig til lidt mere plads at brede sig på i forhold til sidemanden om bord på flyet.

Flyproducenten Airbus vil i fremtiden give flyselskaberne mulighed for at købe fly i Airbus A320-familien med et ekstra bredt sæde ud mod midtergangen, skriver Check-inn.dk.

Sædet vokser dog på bekostning af nabosæderne. I dag er alle tre sæder fra midtergangen og ud til vinduet som udgangspunkt 18 tommer brede. Men ved at skrumpe vinduessædet og midtersædet ind til 17 tommer, er det muligt at udvide gangsædet til 20 tommer.

Behovet for større flysæder er vokset i takt med passagernes gennemsnitsvægt de senere år. Især i USA er behovet for mere plads i flysæderne steget.

Airbus vurderer, at det brede gangsæde også vil være attraktivt for mødre med små børn på skødet og den omkostningsbevidste forretningsmand.

- Passagererne i vinduessæderne er allerede glade, og de, der sidder i midtersæderne, er muligvis ikke villige til at betale for den ekstra bredde, siger Stefanie Von Linstow, chef for flyinteriør hos Airbus, til Check-inn.dk.

Hun ser muligheder for, at det ekstra brede sæde vil kunne skabe øget indtjening hos de flyselskaber, der vælger at tilbyde det, da det vil gøre dem mere attraktive for en særlig gruppe af rejsende.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip