USA overvejer svar på Syriens kemiske angreb

Ifølge USA er det ubestrideligt, at kemiske våben er blevet anvendt i Syrien. Og der er kun ringe tvivl om, at det er styret, der står bag, siger talsmand i Det Hvide Hus, Jay Carney.

Præsident Barack Obama overvejer nu, hvordan USA skal reagere, men han har endnu ikke taget en beslutning ifølge Carney.

- Der er meget lidt tvivl i vores sind om, at det syriske regime er skyldig, siger Carney.

Tidligere mandag sagde den amerikanske udenrigsminister John Kerry, at præsident Obama anser det for vigtigt, at de ansvarlige stilles til ansvar for deres handlinger.

Kerry lod forstå, at den syriske regering er ansvarlig. Han sagde, at det er kendt, at Syrien har kemiske våben, samt at regimet med sine handlinger har vist, at det ikke står tilbage for noget som helst.

Udtalelserne kommer efter, at inspektører fra FN mandag fik mulighed for at tale med og tage blodprøver fra nogle af ofrene for sidste uges angreb i en forstad til Damaskus. Flere hundrede mennesker omkom under angrebet.

Ifølge nyhedsbureauet AFP mener flere iagttagere, at USA varmer op til at gribe militært ind i den syriske borgerkrig. Den amerikanske befolkning er dog lunken over for deltagelse i endnu en konflikt i Mellemøsten efter krigene i Irak og Afghanistan.

Men Carney peger på, at indgriben kan være af national interesse:

- Brugen af disse våben i et stort omfang og den potentielle risiko for, at de bliver mere udbredte, er en trussel mod vores nationale interesser, siger han ifølge AFP.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip