V: Vi vil kunne genindføre kontanthjælpsloft

Et af SRSF-regeringens store slagnumre i de første måneder efter magtovertagelsen var afskaffelsen af det, den selv betegnede som "fattigdomsydelser".

Det gjaldt blandt andet et loft over, hvor meget ægtepar kunne modtage i kontanthjælp.

Nu er kontanthjælpsloftet så tilbage i centrum af dansk politik, fordi forhandlingerne om en kommende reform af kontanthjælpen i aftes gik i hårdknude på netop dette spørgsmål.

Ifølge Venstre forsøger regeringen at binde den borgerlige opposition til ikke at genoplive kontanthjælpsloftet efter et kommende valg, og det vil Venstre ikke være med til.

- Det er da klart, at det ikke kan være sådan, at de borgerlige partier ikke må føre den politik, vi ønsker, siger politisk ordfører, Ellen Trane Nørby.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at vi synes, det var en meget dårlig ide at afskaffe kontanthjælpsloftet. Det har vi selvfølgelig et ønske om at genindføre. Vi kan ikke acceptere, at regeringen vil binde os til ikke at måtte mene det, vi mener, siger hun.

Hun fastslår dog samtidig, at en aftale om kontanthjælpen "praktisk talt" er klar.

- Vi er klar til at tage ansvar for regeringens kontanthjælpsreform, for dens SU-reform og for vækstpakken. Men vi vil jo ikke gøre det på betingelse af, at vi er bundet efter et valg. Det kan vi ikke acceptere, siger Ellen Trane Nørby.

Regeringen har lagt op til at hente en milliard kroner på kontanthjælpsreformen. Dertil kommer reformen af SU'en til to milliarder kroner, der skal være med til at finansiere regeringens "Vækstplan DK".

Alt tyder på, at aftalen bliver så bred, at alle partier undtagen Enhedslisten står bag.

/ritzau/

Dagens Gossip