Vagthund: Ofre i Kairo skudt i hoved og bryst

Mange af de mindst 70 dræbte civile, som natten til lørdag mistede livet i voldsomme sammenstød med kampklædte sikkerhedsstyrker i Kairo, blev ramt af skud i hovedet og brystet.

Det fortæller menneskerettighedsorganisationen Human Rights Watch (HRW), som skriver på deres hjemmeside, at de var til stede på felthospitalet i Kairo, mens mange af de døde og sårede blev bragt ind efter blodbadet.

Her fik de at vide af medicinsk personale, at "flertallet af skudsårene var i hovedet, nakken og brystkassen". Fire læger, som organisationen har talt med, fortæller, at vinklen på skudsårene indikerer, at ofrene blev skudt oven fra.

HRW har også kigget et omfattende videomateriale igennem af de blodige begivenheder, som især fandt sted ved Rabaa al-Adawiya-moskeen i det østlige Kairo, hvor Det Muslimske Broderskab demonstrerede til fordel for den afsatte præsident Mohamed Mursi.

Organisationen siger på baggrund af interview med øjenvidner og læger på stedet, at de første skud blev affyret ved 1-tiden natten til lørdag, og de voldelige sammenstød fortsatte mindst seks timer frem til lørdag morgen.

Det egyptiske sundhedsministerium har opgjort antallet af dræbte i Kairo til 72 ifølge nyhedsbureauet AFP. Men Det Muslimske Broderskab, som Mursi er tilknyttet, siger, at mindst 200 af dets tilhængere har mistet livet i blodbadet.

/ritzau/

Dagens Gossip