Vejen til fodbold-succes: Scor på 10 sekunder

FC Barcelona er nærmest blevet berømt for de lange, smukke angreb, men det er på ingen måde effektivt at varme bolden alt for meget.

80 procent af alle mål bliver scoret efter mindre end 10 sekunders boldbesiddelse, og det gælder for alle hold. Også FC Barcelona.

Det fastslår fodboldanalytiker Lars Bo, der gennem flere sæsoner har studeret, hvordan det spanske storhold kommer frem til sine scoringer.

- Barcelona er berømt for angreb, hvor de spiller bolden rundt 80 gange. Vi har klappet og er blevet underholdt af deres lange angreb, men sandheden er, at de lange angreb ikke fører til særligt mange mål, siger Lars Bo.

- De scorer typisk mål, når de kommer hurtigt frem til en afslutning, siger han.

Analytikeren, der driver hjemmesiden Fodboldens ABC, har også nærstuderet alle mål i den forgangne sæson i Superligaen, og her er tendensen den samme.

- 80 procent af alle målene i Superligaen falder inden for 10 sekunder og maksimalt fire afleveringer, efter at bolden er blevet erobret.

- Hvis man ser på det rent statistisk, så kan holdene lige så godt aflevere bolden til modstanderne, hvis der er gået mere end 10 sekunder, konstaterer Lars Bo.

Holdene skal følge en enkel opskrift, hvis de vil score flere mål.

- De skal spille hurtigt, og de skal have en plan hver gang, de erobrer bolden og fører den fremad banen.

- Det tager ikke 10 sekunder for modstanderne at løbe fra den ene banehalvdel til den anden, så hvis angrebet tager for lang tid, så vil forsvaret nå at komme på plads, og så er det svært at score. Det siger næsten sig selv, fortæller Lars Bo.

Barcelona har trods den store boldbesiddelse alligevel formået at få succes på fodboldbanen, hvor klubben i år blev spansk mester. Det skyldes, at holdet også mestrer det hurtige spil med få spilstationer.

- Barcelona kan spille hurtigt, og så er de gode til at erobre bolden tæt på modstandernes målfelt.

- Det betyder, at de hurtigere end andre hold kan komme frem til en afslutning, siger Lars Bo og oplyser, at Champions League-finalisterne fra Borussia Dortmund har været dygtige til det samme.

Tidsfaktoren gør sig også gældende i forbindelse med hjørnespark og frispark. Her skal der også skydes eller heades på mål så hurtigt som muligt.

- Der er for eksempel ikke tid til at forlænge et hjørnespark, og heller ikke korte hjørnespark er effektive. Kun en enkelt gang i superligasæsonen blev der scoret efter et kort hjørnespark, så det handler om at få afsluttet hurtigt, siger Lars Bo.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip