Venstre tavs om dansk bidrag i Syrien

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, beskylder regeringen for ikke at informere partierne på Christiansborg og danskerne godt nok om en mulig militær indgriben i Syrien.

Men Lars Løkke Rasmussen ønsker dog ikke selv at komme med Venstres bud på, hvad Danmark eventuelt bør sende af eksempelvis kampfly, specialstyrker eller landssoldater til en mission i Syrien.

- Vi kommer det ikke nærmere, lød det fra Venstres formand, da han efter Venstres gruppemøde på Christiansborg flere gange blev spurgt til, hvordan Venstre ser et eventuelt dansk bidrag skruet sammen.

Lars Løkke Rasmussen fastslog dog, at Venstre er parat til at sende danske soldater i krig, hvis der kommer en anmodning.

- Vores udgangspunkt er, at hvis der er en international alliance under opbygning, og den beder om et dansk bidrag, vil Venstre selvfølgelig ikke spærre for det, siger Lars Løkke Rasmussen.

De danske soldater kan dog ikke få et bud fra Venstre på, hvem af dem der eventuelt skal af sted.

- Vi og danskerne har brug for at få at vide, hvad det er for en indsats, der er under opsejling. Hvad er det for et dansk bidrag? Hvad er det videre perspektiv?

- Den her debat har kørt i medierne i et døgn, uden at vi på nogen måder har hørt fra regeringen. Derfor kan jeg nok ikke komme det nærmere, før jeg eventuelt hører noget fra regeringen, siger Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip