Vestager: Droppet barsel er også mit ansvar

Efter stor polemik og skriverier om intern splittelse i regeringen slår økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) fredag aften fast på Facebook, at hun og hendes parti støtter regeringens beslutning om at droppe øremærket barsel til mænd.

- For at undgå misforståelser, så lad mig slå fast: Både jeg og de øvrige radikale ministre står inde for vores beslutning i regeringen om øremærket barsel.

- Det er i sagens natur også mit store ansvar, at vi ikke gennemfører øremærket barsel til mænd og dermed mindre barsel til kvinder.

- Sådan er det at være i regering, skriver Margrethe Vestager på sin profil på det sociale netværk.

I et interview med Jyllands-Posten fredag kalder Vestager beslutningen for et "ægte løftebrud", og fortæller, at det var Socialdemokraterne, som traf det afgørende valg om ikke at gennemføre tiltaget, selv om det var lovet i regeringsgrundlaget.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) reagerede på historien ved at sige, at det var en fælles beslutning af de tre regeringspartier, og at hun generelt ikke synes, at det er "nogen specielt god idé" at kommentere regeringens interne drøftelser.

Til det svarede Vestager:

- Hun træffer jo sine valg, og jeg træffer mine.

Fredag aften er tonen dog mindre spids.

- Sagens kerne er enkel: Øremærket barsel er et løfte i regeringsgrundlaget. Vi har som regering valgt ikke at gennemføre det, skriver hun på Facebook.

Den radikale partileder mener, at det mest tankevækkende ved processen har været omverdenens reaktion:

- At nogen synes, at det åbenlyse ikke må siges højt. At vi er tre partier, at vi lytter til hinanden og til argumenter og træffer en beslutning.

- For sådan er regeringens arbejde også: At lytte til hinanden og træffe beslutning. Og i bevidstheden om at vi deler målet om, at flere mænd tager mere barsel.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip