Vestas-investorer stævner Ditlev Engel

Vestas er ikke medstævnet - men procesunderrettet - i en sag, hvor 87 investorer kræver et millionbeløb, oplyser koncernen. Investorerne mener at have fået for positive meldinger fra vindmøllegiganten.

Det belgiske konsulenthus Deminor har i stedet udtaget en stævning på i alt 80 millioner kroner rettet mod Vestas' administrerende direktør, Ditlev Engel, den tidligere finansdirektør Henrik Nørremark og den tidligere bestyrelsesformand Bent Carlsen.

Vindmøllegiganten mener imidlertid ikke, at sagen har noget på sig:

- Vestas har gennemgået stævningen med sine rådgivere, og selskabet er stadig af den opfattelse, at der ikke er belæg for søgsmålet, skriver Vestas i en meddelelse.

Investorerne hævder, at Vestas har været for positive i sine udmeldinger omkring selskabets økonomi tilbage i 2010 og tilbageholdt dårlige oplysninger over for investorerne.

Den 6. august i år oplyste Vestas, at man havde modtaget et krav på i alt 300 millioner kroner fra investorerne i Deminor. Kravet var dengang rettet mod 10 navngivne tidligere og nuværende medlemmer af koncernens bestyrelse og direktion.

Men stævningen lyder altså nu på 80 millioner kroner på vegne af 87 individuelle private og institutionelle sagsøgere, oplyser Vestas.

Vindmøllekoncernen undrer sig højlydt over, at kravet fra investorerne på blot 10 dage har ændret sig så drastisk.

- Det, man kan stille sig undrende over for, er, at der på 9-10 dage er ændret så meget, både i forhold til beløb og antal personer, siger Lars Villadsen, chef for Investor Relations for Vestas, til Ritzau Finans.

At Vestas er procesunderrettet betyder, at koncernen opfordres til "at varetage sine interesser under sagen."

Om det i sidste ende er Vestas, der kommer til at stå med regningen, hvis de tre stævnede personer viser sig at være erstatningspligtige, siger Lars Villadsen, at de "fleste større danske selskaber har en forsikringsdækning også omfattende sådan noget her".

/ritzau/

 

Dagens Gossip