Vestas-top kendte ikke til skandaleprojekt

Hverken Vestas' topchef, Ditlev Engell, eller vindmøllegigantens bestyrelse havde kendskab til et omdiskuteret og skandaleombrust indisk projekt.

Det viser eksterne undersøgelser fortaget af revisorer og advokater, oplyser Vestas i en meddelelse til fondsbørsen i forbindelse med en politianmeldelse af tidligere økonomidirektør, Henrik Nørremark, der stod bag det hemmelige projekt.

- De eksterne revisorers og advokaters undersøgelser har vist, at hverken bestyrelsen eller koncernchefen har været involveret i eller haft kendskab til de omtalte dispositioner, skriver virksomheden i meddelelsen.

Ditlev Engell har tidligere været sat i forbindelse med i hvert fald dele af projektet. Det skete, da Ekstra Bladet i december refererede fra nogle interne Vestas-mail og -bilag, men de eksterne undersøgelser peger altså i en anden retning.

- Vestas' bestyrelse vil have alle aspekter i denne sag belyst og de manglende penge tilbage. Derfor bad vi i første omgang selskabets eksterne advokater og revisorer om at foretage omfattende undersøgelser.

- Disse viste, at hverken bestyrelsen eller koncernchefen har været involveret i eller haft kendskab til de omtalte dispositioner, siger bestyrelsesformand Bert Nordberg i meddelelsen til fondsbørsen.

Ifølge Vestas har man måttet hensætte cirka 140 millioner kroner til tab på projektet.

Det drejer sig blandt andet om eftergivelse af gæld til et indisk selskab, samt investeringer for et større beløb i et projekt hos samme selskab. Selskabet har ifølge Vestas ikke kunnet eller ønsket at redegøre for, hvilke værdier Vestas har fået til gengæld for investeringen.

Ifølge Ekstra Bladets artikel fra december gik projektet blandt andet ud på, at Vestas via sin indiske partner skulle indkøbe en række af de værste konkurrenters møller og kigge dem efter i kortene.

/ritzau/

 

Dagens Gossip