Vibekes mand døde i tragisk ulykke med skorsten: Midt i sorgen fik hun en ubehagelig overraskelse

Knap halvdelen, der lever i et ugift parforhold, er ikke sikret sin partners arv, hvis personen går bort. Det viser en undersøgelse fra YouGov for Danske Arveretsadvokater. Hvis det værste skulle ske, kan den efterladte havne i en meget svær situation.

Barnegråd, karriere og huskøb fylder for mange unge par. Men et stort antal ugifte glemmer at have styr på papirerne omkring arv. Ugifte par arver nemlig ikke automatisk hinanden, hvis den ene går bort.

Hvis parret har fælles børn, vil børnene automatisk arve den afdøde forælder. Hvis parret ikke har børn, er det svigerforældrene, der står til at arve. Det kan eksempelvis dreje sig om halvdelen af en lejlighed eller hus.

En ny undersøgelse af YouGov for Danske Arveretsadvokater viser, at 45 procent af de ugifte ikke arver partneren, hvis denne går bort.

Undersøgelsen viser desuden, at mange 30-49-årige slet ikke ikke ved, hvem der arver, hvis den ene part falder bort. Ud af de adspurgte i undersøgelsen, der svarer, at de ikke arver eller arver en del efter samleveren, svarer hele 20 procent, at de ikke ved, hvem der arver.

Kun ved at oprette et testamente, kan ugifte par sikre hinanden fuldstændig.

Ifølge Danmarks Statistik lever godt 350.000 danskere i dag i et papirløst forhold. Tallet er stigende.

Læs også: Skal du til USA i år? Så er der én ting, du SKAL huske

- Mange lever en stresset tilværelse i de år, hvor man får børn og bygger rede, og flere glemmer at tænke langsigtet. Måske fordi de ikke har lyst til at overveje en situation, hvor partneren går bort. Netop fordi, det er utænkeligt på det tidspunkt i livet, siger Bodil Hedeager Ravn fra Danske Arveretsadvokater.

Vibeke måtte sælge ejendommen
Vibeke Havkrog var 43 år, da hendes forlovede, Ole Jørgensen, pludselig blev revet væk fra hende i 2012. Ole døde i en tragisk fritidsulykke. Parret havde ikke tegnet testamente.

- Jeg gik i chok, da jeg fik det at vide. Det er ikke lige sådan en melding, man regner med at få om aftenen, når man står og kysser sin forlovede farvel om morgenen. Udover sorgen efter tabet af min forlovede, skulle jeg også bruge energi på at finde hoved og hale i arven efter ham, siger Vibeke Havkrog.

Parrets fælles datter Monica Jørgensen, der på daværende tidspunkt var 9 år, arvede sin far som den eneste. Det er normal procedure, når der ikke er oprettet testamente.

Det betød, at Vibeke Havkrog måtte sælge parrets fælles ejendom, så datteren kunne få udbetalt sin arv.  

Danske Arveretsadvokater hjalp Vibeke Havkrog med boet og Oles forsikringer. Her fik hun hjælp til at få udbetalt nogle penge efter sin elskede.

Danske Arveretsadvokater møder mange par, der ikke er sikret, og som derfor i værste tilfælde kan ende i samme situation som Vibeke Havkrog fra Vejen.

- Der er stor forvirring på området. Det understreger YouGov-undersøgelsens resultater. Mange ved ikke, hvordan man sikrer hinanden eller er uvidende om, hvorvidt de overhovedet er sikret. Det er virkelig et område, folk burde bruge et par timer på at sætte sig ind i, for det kan betyde alt, hvis man pludselig ender i en ulykkelig situation, siger Bodil Hedeager Ravn fra Danske Arveretsadvokate

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler:

 

 

 

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip