Vilhelmsen: Dagpengehalvering står fast

SF's formand Annette Vilhelmsen fik stående bifald, da hun i sin landsmøde tale angreb Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl for at hjælpe VK-regeringen med at halvere dagpengeperioden.

Men SF's formand er dog ikke selv parat til åbent at kæmpe for rette op på Kristian Thulesen Dahl og VK-regeringens aftale fra 2010:

- Halveringen af dagpengeperioden ligger fast i denne regeringsperiode, siger Annette Vilhelmsen efter sin tale til landsmødet.

Hun afviser samtidig, at hun med bemærkningen genåbner det ømtålelige slagsmål om dagpengeperioden, som har ført til massiv kritik af regeringen fra Enhedslisten og fagbevægelsen.

- Jeg henviser til Kristian Thulesen Dahl, som var en af dem, der stod fadder til det her, og det er så det, jeg adresserer, siger Annette Vilhelmsen.

I sin landsmødetale sagde hun konkret om halveringen af dagpengeperioden:

- Måske var det alligevel ikke den bedste ide, at halvere folks dagpengeperiode midt i en økonomisk krise. Men det skulle Kristian Thulesen-Dahl have tænkt på lidt før, lød det i talen fra Annette Vilhelmsen.

Politiken skriver lørdag, at Annette Vilhelmsen på de indre linjer i regeringen arbejder for at få ændret dagpengereglerne. Derfor vækker bemærkningen på landsmødet opsigt.

Spørgsmål: Det virker som om du genåbner dagpengeslagsmålet?

- Vi har den aftale, at inden vi går på sommerferie, så skal vi tale om det her igen. Det er ikke en genåbning.

- Det er en konstatering af, at problemet ikke er løst, at vi lavede en forlængelse på uddannelse et halvt år, og vi har en aftale om at diskutere det inden sommerferien, siger Annette Vilhelmsen.

Hun afviser dog diskutere konkrete løsninger for de tusindvis af danskere, som riskerer at miste deres dagpenge:

- Foreløbig synes jeg også, man skal set på, hvad der er gjort. Regeringen har i de halvandet år, vi har siddet gået målrettet efter at skabe nye job.

- Det har vi blandt andet gjort med vækstplanen, og vi har også arbejdet med, at nogle af dem som står uden job kan få adgang til de nye job, vi skaber, siger Annette Vilhelmsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip